Tájékoztatjuk az "EU legislation on cookies" törvény értelmében, hogy az oldal kizárólag a működéséhez cookie-kat használhat, amely semmi személyes információt nem továbbít! 

Chen Shi Xinyi Hunyuan Tai Ji Quan

"A gyengédség az erőt nemessé csiszolja..."

A Chen család családfája

A lent látható képre kattintva megnézhetitek a Chen család családfáját, az első generációtól kezdve. Rajta vannak Chen Fake külső tanítványai is, ha jól megnézitek, Feng mester nevét is meg lehet találni rajta.

 

Chen taiji mesterek családfája

A lenti képen látható a Chen taiji mesterek genealógiája a 14. nemzedéktől kezdve. A Chen taiji létrehozója, Chen Wangting volt, 9. generációs Chen családbeli harcos és tudós.

Sajnos sok írásos bizonyíték és emlék semmisült meg a háborúk majd a kultúrális forradalom alatt. Ennek következtében a 9. és 14. nemzedékek közötti mesterek listája és kapcsolatuk egymással még ma sem teljesen egyértelmű, ezért a jelen genealógiában az említett generációk nincsenek feltüntetve (ez később lehet, hogy változni fog).

A kép alapján jól látható a taiji fejlődése és a különböző stílusok kialakulása, Yang Luchan hozta létre a ma egyik legnépszerűbb stílust, a Yang stílust. Wu Yuxiang (16. generáció) és Wu Jianquan (18. generáció) alakította meg a két Wu stílust, Sun Lutang pedig a Sun stílust.

A képre kattintva nagyban láthatjátok, hogy ki kinek volt a mestere.