Tájékoztatjuk az "EU legislation on cookies" törvény értelmében, hogy az oldal kizárólag a működéséhez cookie-kat használhat, amely semmi személyes információt nem továbbít! 

Chen Shi Xinyi Hunyuan Tai Ji Quan

"A gyengédség az erőt nemessé csiszolja..."

Minden évben ősszel kezdő csoport indul! Szeptemberben és októberben a kezdők folyamatosan bekapcsolódhatnak az oktatásba! Előzetes egyeztetés esetén lehetőség van év közben is bekapcsolódni az oktatásba.

Az oktatás heti két edzésre épül. Az iskolák oktatói közös szemináriumokat is szerveznek, emellett lehetőség van Han Kuiyuan mester által tartott szemináriumon való részvételre is. Évente nyáron egy hetes edzőtáborban lehet részt venni.

SZEPTEMBERTŐL - JÚNIUSIG:

Helyszín:
Éltes Mátyás Általános Iskola
7621 Pécs, Építők útja 9.

Időpont:
Kedd: 18:30 - 20:30
Csütörtök: 18:30 - 20:30

 

 

Július és augusztus hónapokban a PTE - Pollack Mihály Műszaki És Informatikai Kar parkjában (Boszorkány u. 2.) van lehetőség közös gyakorlásra, kedden és csütörtökön 18:00-20:00 óráig.
2018. július 17.-én, és 19.-én az edzések az edzőtábor miatt szünetelnek.

  

  

A Pécsi Chen stílusú Taiji Quan egyesület közhasznú tevékenységének keretében minden hónap első edzésén ingyenes szemináriumot tart, melyen az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Hunyuan Qi Gong és a Chen stílusú Xinyi Hunyuan Taiji Quan alapjaiba.
Az edzésekkel kapcsolatban érdeklődni lehet a helyszínen Egry Tibornál, valamint e-mailben az  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a 30/552 45 11 -es számon.

 
AZ OKTATÁSRÓL:

A Taiji Quan ( v. Taichi Chuan ) egy nagy hagyományokkal rendelkező kínai harci művészet. A Kung Fu úgynevezett, lágy vagy belső stílusai közé tartozik. A tanítás jelentős hangsúlyt fektet a belső energiát ( Qi vagy Chi ) fejlesztő gyakorlatokra ( Qi Gong vagy Chi Kung ). Lágy, ívelt, az egész testet átmozgató technikáinak kedvező élettani hatásai vannak, így nem csak harci művészetként hanem egészségmegőrzés céljából is gyakorolható. 

A Chen stílusú Taiji Quan -ra jellemző, hogy a gyakorlatai nem csak lassan, lágyan hanem gyorsan erőteljesen ( akár ugrással kombinálva ) is végrehajthatók ezért a Chen stílus gyakorlása a test fizikai kondíciójának megőrzésére és
fejlesztésére is alkalmas. 

Az oktatás a 24 lépéses formagyakorlat tanulásával kezdődik. Ezt a formagyakorlatot a stílus tradicionális 71 és 83 lépéses formagyakorlatainak alapul vételével Feng Zhi Qiang mester alakította ki. A formagyakorlat tanulása mellett a tanulók elsajátítják - a szintén Feng Zhi Qiang mester által kidolgozott - 12 gyakorlatból álló, úgynevezett Hunyuan Qigong alapjait, és más alapképességeket fejlesztő gyakorlatokat (daoyin, baidong shou gongfa stb.). Mindezekkel együtt a Taiji Quan küzdelmi alapgyakorlatainak a lökőkéz gyakorlatoknak az egykezes változatát ismerhetik meg a tanulók.

A 24 lépéses forma elsajátítása után tanulható a - a szintén Feng Zhi Qiang mester által kidolgozott - 48 lépéses formagyakorlat melynek első 24 lépése szinte megegyezik a 24 lépéses formagyakorlattal, azonban itt már bonyolultabban kell végrehajtani az egyes technikákat. A Hunyuan Qigong mélyebb elsajátítása mellett oktatásra kerülnek a lökő kéz gyakorlatok bonyolultabb, két kezes változatai is.