Tájékoztatjuk az "EU legislation on cookies" törvény értelmében, hogy az oldal kizárólag a működéséhez cookie-kat használhat, amely semmi személyes információt nem továbbít! 

Chen Shi Xinyi Hunyuan Tai Ji Quan

"A gyengédség az erőt nemessé csiszolja..."

" Semmi sem lágyabb a víznél, a víz mégis legyőzi a keménységet
Semmi sem gyengébb a víznél, a víz mégis meghódítja az erősséget

Versenyre nem kelhet vele semmiféle bajnok,
megváltoztatni nem képes semmilyen akarnok

A gyengédség az erőt nemessé csiszolja,
a lágyság a szilárdat rugalmassá gyúrja
Ennek megvalósítását nincs ki birtokolja,
az ég alattiban ezt mindenki tanulja "

Vajer Attila

Vajer Attila (1976) már gyerekkorában megismerkedett a harcművészetekkel. Ő így jellemezte magát: „gyenge testalkatú gyerek voltam, azonban heves vérmérsékletem miatt sokat verekedtem, ahol rendre jól helybenhagytak. Talán ezért fordult az érdeklődésem a küzdősportok felé.”. Alsó tagozatos általános iskolásként judózott, ahol akkoriban igen kemény edzések zajlottak. Olyan élő legendák oktatta őket, mint Tuncsik József Európa bajnok és olimpiai bronzérmes. Középiskolás korában testépítéssel kezdett foglalkozni, eleinte autodidakta módon, majd Szabó József erőemelő magyar bajnok instruálása mellett. Főiskolás korában,

Dunaújvárosban találkozott gyakorlás szintjén a kínai harcművészetekkel, akkor Chow Garral és Yang Tai ji Quannal foglalkozott. 1999-ben kezdte el tanulni a chen stílust Molnár Gábortól. 2000-ben Pakson baráti társasággal együtt szervezte meg az első taiji edzéseket a városban. 2003-ban szervezésével és elnökségével megalakult a Paksi Chen stílusú Tai ji Quan Sportegyesület, aminek 2007-ig volt a vezetője. Segédoktatóként 2003-tól oktat. 2006-ban szerezte meg a sportoktatói minősítést kung fu szakágban, 2011-ben pedig az iskola magyarországi vezetőjétől Han Kuiyuantól vehette át a stílus oktatására feljogosító diplomát.

2006-tól 2014-ig aktívan versenyzett, magyar bajnok, sokszoros Kikelet Kupa győztes. A Chan Wu nemzetközi versenyen többször első és második helyezett. A 2012-es párizsi Tai Chi Európa Bajnokságon két ezüst és egy arany éremmel tért haza. Diákjai több hazai versenyen indultak, ahol szintén szép sikereket értek el.