Tájékoztatjuk az "EU legislation on cookies" törvény értelmében, hogy az oldal kizárólag a működéséhez cookie-kat használhat, amely semmi személyes információt nem továbbít! 

Chen Shi Xinyi Hunyuan Tai Ji Quan

"A gyengédség az erőt nemessé csiszolja..."

" Semmi sem lágyabb a víznél, a víz mégis legyőzi a keménységet
Semmi sem gyengébb a víznél, a víz mégis meghódítja az erősséget

Versenyre nem kelhet vele semmiféle bajnok,
megváltoztatni nem képes semmilyen akarnok

A gyengédség az erőt nemessé csiszolja,
a lágyság a szilárdat rugalmassá gyúrja
Ennek megvalósítását nincs ki birtokolja,
az ég alattiban ezt mindenki tanulja "

Egry Tibor

Egry Tibor 1971-ben született Pécsett. Családjával 1977-ben Paksra költözött, ahol fiatal éveiben a Shotokan Karate alapjaival ismerkedett meg. Ezt követően 1992-től Pécsett Chang Dung Sheng Kung Fu -t és Taiji Quan -t tanult. A stílusok elsajátítása mellett a sportoktatást és edzésvezetést is tanulta, számos alkalommal edzést vezetett. 1996-tól Ju Jitsu-t tanult. 1998-tól Kenjutsut (tradicionális japán kardvívás) tanult Suzuki Kimiyoshi mestertől.
2000 májusában kezdte meg a Chen Shi Xinyi Hunyuan Taiji Quan stílus tanulását Békefi Andrástól, majd Joó Szilárdtól, ők azonban nem tudták hosszú távon vállalni a pécsi csoport vezetését. 2003 évtől Molnár Gábor vállalta tanítását és engedélyt kért számára Han Kuiyuan mestertől a pécsi csoport vezetésére.

Egy évre rá társaival megalakította a Pécsi Chen Stílusú Tai Ji Quan Egyesületet azért, hogy az oktatás megfelelő jogi kereteken belül történhessen. A kezdeti években a tanítás mellett heti rendszerességgel járt Paksra, Molnár Gábor oktatásainak akkori helyszínére.

2006 évtől kezdődően több országos bajnokságon és kupán sikerrel szerepel. Több mint tíz alkalommal állt a dobogó legfelső fokára egyéni és csoportos pusztakezes, illetve fegyveres formagyakorlat kategóriákban. A magyar tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség Magyar Bajnokságán első helyezést ért el 2008 évben férfi belsőerős fegyveres formagyakorlat kategóriában. Szintén ebben az évben Perugiában, a 16th World Kung Fu Wu Shu Championship eseményen csoportos fegyveres formagyakorlat kategóriában második helyezést ért el társaival. A versenyzés mellett az iskolánk által szervezett stílusbajnokságokon rendszeresen bíráskodott. A Pécsi Tudományegyetemen több féléven át oktatta a stílust a „Táncoló Egyetem” kurzus keretében, amely az egyetemi hallgatók számára kötelező testnevelés órának felelt meg.

2011. március 2.-án Han Kuiyuan mestertől oktatói oklevelet kapott.
A pécsi egyesület tagjait számos bemutatóra készítette fel sikeresen. 2016 évben az egyesület tagjainak segítségével sikeres bemutatót tartott „Taiji misztikum nélkül” címmel a Pécsi Tudományegyetem Egyészségtudományi Karán működő Konfuciusz Intézet által szervezett rendezvényen.
Ugyancsak ebben az évben a Kínában szervezett első nemzetközi internetes „Harmónia Kupán” 2. helyezést ért el Chen stílusú Taiji Quan férfi 71-es formagyakorlat C2 csoport kategóriában és 3. helyezést ért el férfi fegyveres kard kategóriában.

Célja, hogy az oktatás magas színvonalának fenntartásával és iskoláink tagjainak összefogásával a stílust ismertté, népszerűvé tegyük. Ezáltal minél több ember hasznára váljon.